Teatrul din Cluj-Napoca “reinvie” la inceput de toamna

teatru-clujDa. Asta citesc in presa de cateva zile:Clujul trebuie sa “invie” pentru ca toamna se numara premierele din noua stagiune 2013-2014. Cred ca va fi o toamna-maraton cel putin din punct de vedere al iubitorilor de teatru. Haideti sa vedem si de ce.Teatrul National Cluj-Napoca vine cu noutatile de rigoare promise oarecum de ceva vreme, mai ales pentru ca se doreste ca efectul sa fie cel scontat in cadrul Intalnirilor Internationale care anul acesta ajung la a treia editie.

Comunicatul de presa oficial confirma faptul ca Intalnirile din acest an vor fi inedite:
http://teatrulnationalcluj.ro/index.php?page=listpaged&pid=173&arh=1

Iata si programul pe luna septembrie:http://teatrulnationalcluj.ro/index.php?page=program&al=2013-09

si octombrie:
http://teatrulnationalcluj.ro/index.php?page=program&al=2013-10

Asa nu puteti zice ca nu ati stiut. Ca sa puteti cumpara biletele din timp si in zilele in care va convine. Spectacolele au mai multe reprezentati, deci go for it: https://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2040/Teatrul-National-Cluj-Napoca

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj
Vine cu surprize frumoase. Am preluat reiau stirea asa cum am regasit-o pe net: “Marţi, 20 august, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a deschis oficial stagiunea cu numărul 221. Directorul general al Teatrului, Gábor Tompa, a anunţat repertoriul pentru noua stagiune şi reorganizarea făcută în cadrul echipei – toate sub semnul comunicării eficiente între direcţii şi, nu în ultimul rând, cu publicul teatrului.
Va urma o perioadă plină, cu numeroase premiere şi diverse evenimente conexe. Vor pune în scenă regizori atât din România cât şi din străinătate. Michal Dočekal a început deja repetiţiile la spectacolul L-am servit pe regele Angliei de Bohumil Hrabal; Mihai Măniuţiu va avea în luna octombrie, în cadrul Întâlnirilor Internaţionale „George Banu“ (organizat de Teatrul Naţional din Cluj în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat Cluj), premiera cu spectacolul Plugarul şi moartea de Johannes von Tepl. Pe parcursul stagiunii vor mai avea loc premierele cu spectacolele Péter Demény: Bolero (r: István Albu, Studio), Roger Vitrac: Victor sau copiii la putere (r: Silviu Purcărete, Sala mare), Miroslav Krleža: Leda (r: Robert Raponja, Sala mare), A.I. Vvedenski: Brad de Crăciun la familia Ivanov (r: András Urbán, Studio), Stephen Sondheim: Sweeney Todd (r: Dragoș Galgoțiu, Sala mare), Caravaggio (r: Robert Woodruff, Studio) şi Stephanie Robinson & Theodore Shank: Serena in X-tremis (r: István Albu, Sala mare).
Un proiect special al acestei stagiuni va fi coproducţia Social Error – Ultimul om din…, realizat în parteneriat cu Uniunea Teatrelor din Europa. Proiectului internaţional regizat de Viktor Bodó i se vor alătura actori ai Teatrului Maghiar de Stat. Cele două reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii noiembrie.”

Biletele s-au pus deja in vanzare:
http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2000/Teatrul-Maghiar-de-Stat-Cluj

Restul este.. placerea de a merge la teatru! 🙂

Advertisements

About Mirela-Maria Iepure

Owner of Idei despre Idei blog.
This entry was posted in Teatru and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s