Lucrator 2.0 la Fabrica de Pensule

sau Cum se arunca de pe fabrica problemele tinerilor someri?

sau cum se arunca de acoperis problemele cotidieneCe inseamna de fapt sa fii somer?

Imi amintesc ca eram copil in perioada anilor 90. Atunci au inceput privatizarile “cu pofta” si pe banda rulanta. Care erau implicatiile unei privatizari? Se spera la o lume mai buna, in care muncitorii si patronii erau fericiti, dar mai fericit decat toti era STATUL. Oamenii erau impulsionati cu promisiuni pentru a munci cat mai mult, cu pauze tot mai diminuate si de fapt pe bani tot mai putini. Interesele au fost mari, mita la indemana si problemele au fost trecute cu vederea. In cele din urma fericirea s-a dus pe apa sambetei. Banii nu au mai fost indeajuns, muncitorii au fost disponibilizati, primind doar cateva salarii compensatorii.

Ce este de fapt Lucrator 2.0?

Cinci tineri si-au unit fortele ca sa ne prezinte un manifest despre muncitori, despre sindicalism, despre interese, mita si iluzii muncitoresti, despre americanul cu bani care vine, cumpara fabrica si mai apoi o falimenteaza, despre Stat si interesele personale in detrimentul intereselor poporului. Jocurile de lumini, vocile cu ecou, pedalarea care a tinut fabrica “in priza” au facut ca acest manifest sa fie original si sa ne puna pe ganduri.

Ce-am inteles eu?

Razvan, Bodgan, Elisabeta, Norbert si Andrei ne-au amintit prin cuvinte simple, dar concise care este starea economiei actuale si care sunt implicatiile post-privatizarii. Mai mult, fiecare dintre ei si-a spus propria poveste de viata. La final tinerii someri au lasat ca frustrarile, supararea si furia lor sa se “arunce” de pe fabrica si cei cinci tineri sa aiba posibilitatea sa-si construiasca un viitor mai bun.
O manisfestare de acest gen trage un semnal de alarma. Lucrator 2.0 se adreseaza publicului larg, dar si autoritatilor in speranta ca se vor crea noi oportunitati de angajare si afirmare pentru tinerii someri. Cele cinci povesti de viata mai pot fi ascultate pe 20 si 28 octombrie la Fabrica de Pensule in cadrul Lucrator 2.0.

P.S.
Stiati ca: pentru fabricarea unui frigider este nevoie de un timp de realizare de 22 de ore? Iar pentru un geam termopan este nevoie de 16 ore?
Acum, poate mai mult ca oricand apreciez faptul ca am un loc de munca. Imi doresc ca fiecare dintre tinerii nostri someri sa se poata afirma si sa-si indeplineasca visele.

Cititi aici mai multe detalii despre Lucrator 2.0

Advertisements

About Mirela-Maria Iepure

Owner of Idei despre Idei blog.
This entry was posted in Teatru and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s