Razboiul Clovnilor

Un spectacol pentru toate varstele

0623_28242Sambata 6 octombrie 2012, incepand cu ora 19.00 in Sala Mare a Teatrului National a fost gazduit spectacolul inedit Razboiul Clovnilor, in regia lui Eli Simion. Spectacolul a fost prezentat in cadrul Intalnirilor Internationale de la Cluj.

Ca in orice razboi exista doua tabere. In acest caz taberele sunt denumite Super-clovni si Subclovni. Super-clovnii reprezinta acea categorie de clovni puternici, plini de succes, dar nu neaparat fericiti. In orice conflict ei vor castiga intotdeauna. Pe de alta parte, sub-clovnii infatiseaza acea categorie de clovni neindemanatici, care vor pierde intotdeauna in lupta cu super-clovnii.

Care sunt regulile jocului?

1. Nu exista cuvinte.

Mesajele sunt transmise de clovni prin intermediul miscarilor corpului, mimica fetei si cateva articulari onomatopeice. Singurele informatii despre subiectul piesei si ideile principale au fost prezentate prin cateva fraze scurte astfel incat publicul sa inteleaga mersul povestii. Lipsa cuvintelor si miscarile pline de vitalitate si pasiune ale clovnilor fac din acest spectacol o piesa memorabila.

2. Cat si pentru ce se lupta clovnii?

Lupta clovnilor este continua. De fiecare data super-clovnii castiga, iar sub-clovnii pierd pentru asta e rostul lor. Si totusi sub-clovnii nu renunta si fiecare noua provocare este acceptata cu curaj admirabil.

Pentru ce se lupta clovni? Exista trei lucruri pe care le putem numi universale: teritoriu, femei si putere. In acest sens teritorul era clar: planeta Pamant, femeile, un subiect de la sine inteles, iar puterea e infatisata printr-o coroana care ajunge pe capul fiecaruia dintre ei pana cand ultimul dintre ei care razbeste sa ramane “pe picioare” reprezinta si cel mai puternic.

La inceput s-ar parea ca acest spectacol e pentru copii. Si totusi publicul a fost implicat la fiecare pas fie prin aplauzele spontane, fie prin jocuri cu mingi si bataie cu pistoale cu apa. In ansamblu, se poate spune ca piesa se adreseaza totutor categoriilor de varsta si poate fi un motiv potrivit de a va petrece 2 ore din viata dumneavoastra in compania unor personaje haioase si pline de viata.

Razboiul Clovnilor

scenariu de Eli Simon

Data premierei: 6 octombrie 2012

regia: Eli Simon
scenografia: Cristian Rusu
muzica: Vincent Olivieri

Distribuţia:

Adriana Băilescu, Ruslan Bârlea, Patricia Brad, Ionuţ Caras, Dan Chiorean, Cătălin Codreanu, Ramona Dumitrean, Anca Hanu, Cătălin Herlo, Silvius Iorga, Elena Ivanca, Radu Lărgeanu, Miron Maxim, Romina Merei, Angelica Nicoară, Dragoş Pop, Cristian Rigman, Matei Rotaru, Irina Wintze.

Foto: © Teatrul National Cluj-Napoca.

Advertisements

About Mirela-Maria Iepure

Owner of Idei despre Idei blog.
This entry was posted in Teatru and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s